Warappakreek - Plantage Bakkie

                                                                              Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd. 

Prijs info

  • € 160,- per persoon voor deze 2-daagse, geheel verzorgde tour
  • De prijs voor de dagtour is € 75,-
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

 

De “Warappa Kreek trip” is een gevarieerde trip vol met historie, cultuur en natuur.

’s Morgen vertrekken we in de richting van Alkmaar in Commewijne. Daar stappen we op de boot die ons in een uur varen brengt naar plantage Reynsdorp, beter bekend als “Bakkie”. Hier brengen we een bezoek aan de botanische tuin en een klein privé museum met een grote collectie oude flessen, prenten, kaarten, schilderijen e.d. Ook de belangrijkste documenten van Suriname zijn er te zien, zoals de Wet op de Afschaffing van de Slavernij, getekend door koning Willem III en de Akte van Erkenning van Suriname (25 november 1975). 

 

Na het bezoek varen we de Warappa Kreek in. U ‘herkent’ het koloniale verleden aan de oude sluizen, de overblijfselen van een oude kameelbrug en tijdens het bezoek aan de suikerfabriek met restanten van machines uit 1830.

Als de Warappa Kreek overgaat in het Warappakanaal komen we in een gebied waar erg veel vogels komen, waaronder de zeldzame rode ibis en de roze lepelaar. Het Warappakanaal mondt uit in de Atlantische Oceaan.

 

Dan varen we terug naar plantage Alliance. Daar genieten we een uitgebreide lunch. We wandelen langs de oude directeurswoning, de sluis en langs de huisjes van de contractors en maken een rondrit over de citrusplantage op een kar achter een tractor.

Vervolgens varen we terug naar huis en eindigt deze circa 10-uur durende enerverende dag.

 

De tour wordt ook uitgevoerd als dagtour. Klik hier voor de tourbeschrijving.

 

** De wisseling van het tij is van grote invloed op de waterstand in de Warappa Kreek. Dat maakt dat de vertrektijden van deze tour ook wisselend zijn. De tour vertrekt tussen 06.00 en 10.00 uur. Met een tour-duur van circa 10 uur, keren we dan terug tussen 16.00 en 20.00 uur. Bij de reservering informeren wij u over de juiste vertrektijd.