Baakaboto Nature Resort

Prijs info

  • Prijzen zijn afhankelijk van groepsgrootte, wel of niet overnachten, gebruik keuken en eventuele trips.
  • Informeer naar beschikbaarheid en prijzen via ons contactformulier.
  • Informatie kan ook via bellen op nummer (+597) 8117215 of Whatsappen op (+31) 623883714.

Beschrijving

Uw één- of meerdaagse tour brengt u naar het rustige Baakaboto Nature Resort; tegenwoordig Walther R. Sanné Nature Resort geheten. Het resort ligt aan de rand van het Stuwmeer, vlak boven Atjoni en bevindt zich in het Boven-Suriname gebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd. Tijdens het verblijf brengt u een bezoek aan de Marron dorpen in de omgeving waar nog varianten van de Afrikaanse gewoonten en gebruiken bewaard zijn gebleven.

  

De naam Baakaboto is ontleend aan de stroomversnelling (soela) die pal voor het resort ligt. In die soela is het heerlijk ontspannen en zeker bij een lage waterstand werkt de soela als een natuurlijke jacuzzi.

 

Desgewenst maakt u vanaf Baakaboto een korjaaltocht naar de Apeesina waterval. Vandaar maakt u, als u wilt, een wandeling door de jungle, terug naar het resort.

Natuurlijk kunt u ook een vaartocht op het Stuwmeer maken en u verwonderen over de uit het water omhoog rijzende dode boomstammen. En, als u wilt: hengelen!

 

Het is mogelijk om op de heen- of terugweg de Brownsberg aan te doen. 

  

Bakaaboto is de perfecte plaats om met grotere groepen bijeen te komen. Goed bereikbaar en met passende voorzieningen voor zowel ééndaagse als meerdaagse verblijven.