Brownsberg + Ston-eiland + Jaw Jaw

Prijs info

  •  395,- per persoon
  • Deze 5-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

De 5-daagse begint met een tocht naar Brownsberg. met op 500 meter hoogte het Mazaroni Plateau. Vanuit dit plateau leidden wandelpaden in het oerwoud naar diverse watervallen, waaronder u na het volbrengen van de tocht een verfrissende douche kunt nemen.

Onderweg bieden doorkijkjes in de wilde begroeiing u een magnifiek uitzicht over het Brokopondo stuwmeer.

 

De volgende dag, in de vroege ochtend maken we een wandeling en genieten we van de zonsopkomst. In het natuurpark komen ruim 1400 verschillende planten voor en er leven ruim 350 soorten vogels. Daarna volgt het ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we naar Ston- eiland. Op Ston- eiland aangekomen maken wij een vaartocht op het stuwmeer waar we op piranha’s gaan vissen. Er is gelegenheid om te zwemmen, zonnen en vissen. In de avond maken we een kampvuur.

 

Na het ontbijt ondernemen we nog een korte boswandeling en maken we ons klaar voor vertrek naar de boothaven Atjonie. Vanuit Atjonie stappen we over in een korjaal met buitenboord motor voor een aangename vaartocht naar het dorp JawJaw. De vaartocht duurt ongeveer een halfuur. De rest van de dag kunt u lekker ontspannen in de schitterende JawJaw stroomversnelling, die voor de deur stroomt. In de avond gaan we kaaimannen spotten.

 

Na het ontbijt maken we een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij we kennis maken met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle.

Na de lunch bezoeken we het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar we door de jungle wandelen naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani varen we naar de Ferulasi stroomversnelling. In de late namiddag varen we dan terug naar JawJaw. In de avond verzorgd de lokale bevolking een culturele show.

  

De volgende morgen nog even genieten van de schitterende omgeving en dan is het tijd om naar Paramaribo terug te keren.