Brownsberg + Ston-eiland + JawJaw

Prijs info

  •  365,- per persoon
  • Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

De 4-daagse begint met een tocht naar Brownsberg met op 500 meter hoogte het Mazaroni Plateau. Vanuit dit plateau leiden wandelpaden in het oerwoud naar diverse watervallen, waaronder u na het volbrengen van de tocht een verfrissende douche kunt nemen. In het natuurpark komen ruim 1400 verschillende planten voor en er leven ruim 350 soorten vogels. Na het ontbijt vertrekken we naar Ston-eiland. Onderweg bieden doorkijkjes in de wilde begroeiing u een magnifiek uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. 

In de namiddag vertrekken we naar Stoneiland, gelegen aan de voet van de Brownsberg aan het stuwmeer.

 

De volgende morgen, na het ontbijt maken wij een vaartocht op het stuwmeer. Er is gelegenheid om te zwemmen, zonnen en vissen. Na de lunch maken we ons klaar voor vertrek naar de boothaven Atjoni. Vanuit Atjoni stappen we over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp JawJaw. De vaartocht duurt ongeveer een halfuur. De rest van de dag kunt u lekker ontspannen in de schitterende JawJaw stroomversnelling, die voor de deur stroomt. In de avond gaan we kaaimannen spotten

 

De derde dag, na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Isadou. In de avond kunt u genieten van een culturele show. 

  

 

De volgende morgen nog even genieten van de schitterende omgeving en dan is het tijd om naar Paramaribo terug te keren.