Brownsberg + Ston-eiland + JawJaw

Prijs info

  •  315,- per persoon
  • Deze 5-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

We vertrekken ’s morgen vanuit Paramaribo en rijden zuidelijk naar de aan de voet van het stuwmeer gelegen Brownsberg.  Na een spannende berg-opwaartse rit arriveren we op 500 meter hoogte op het het Mazaroni Plateau. Vanuit dit plateau leiden wandelpaden in het oerwoud naar diverse watervallen, waaronder u na het volbrengen van de tocht een verfrissende douche kunt nemen. In het natuurpark komen ruim 1400 verschillende planten voor en er leven ruim 350 soorten vogels. Onderweg bieden doorkijkjes in de wilde begroeiing u een magnifiek uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. 

We overnachten op Brownsberg.

 

In de vroege ochtend van de volgende dag maken we een wandeling en genieten we van de zonsopkomst. Daarna volgt het ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we naar Ston-eiland. Op Ston-eilland aangekomen maken wij een vaartocht op het stuwmeer waar u eventueel piranha’s kunt vangen. U heeft de gelegenheid om te zwemmen. Op verzoek kunt u kayaken, ook kunt u zwemmen, zonnen en vissen. In de avond maken we een kampvuur.

 

De derde dag, na het ontbijt maken wij nog een korte boswandeling en maken wij ons klaar voor vertrek naar de boothaven Atjoni. Vanuit Atjoni stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp JawJaw. De vaartocht duurt ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk dat u ervoor kiest lekker te ontspannen in de schitterende JawJaw stroomversnelling welke vlakbij uw accommodatie stroomt. In de avond gaan wij kaaimannen spotten.

 

Vandaag, na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verderop gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt genieten. In de late namiddag vaart u terug naar JawJaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show.

 

 

De laatste dag geniet u nog van de schitterende omgeving en dan is de tijd weer aangebroken om naar Paramaribo terug te keren.