Bigi Pan + 3 Districten

Prijs info

  • € 150,- per persoon;
    • Verblijf op Akira Overwater Resort € 180,- pp
  • Deze 2-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 3 personen)
  • Er is ook een Bigi-Pan dagtour. Dagelijks vertrekkend vanaf 4 personen. Prijs is € 100,-

Beschrijving

Deze tour volgt de westkust van Suriname, via de districten Saramacca en Coronie naar Nw. Nickerie. In elk district maken we kennis met haar “specialiteit'’.

 

We bezoeken Groningen, de hoofdstad van het district Saramacca, met zijn vele monumenten. Vervolgens rijden we naar het visverwerkingsdorpje Boskamp met de traditionele rokerijen. In het kokosdistrict Coronie bezoeken we de hoofdstad Totness met o.a. de typisch Coroniaanse woningen "op neuten".

Aangekomen in het rijstdistrict Nickerie bezoeken we de stad Wageningen en rijden dan door naar Nw. Nickerie, de tweede stad van Suriname. 

 

We rijdennaar de aanlegsteiger voor de vaartocht naar Bigi Pan, een beschermd water/natuurgebied. Varend per korjaal door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden, maken we deze eerste middag - direct na de lunch - al kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten, waaronder stetlopers, reigers, roofvogels, spechten en lepelaars. Natuurlijk gaan we op zoek naar,de prachtig gekleurde rode ibis en de roze flamingo's.

 

Na het diner gaan we nog op zoek naar kaaimannen. Een donker avontuur om die rode ogen net boven de waterspiegel te zien.

 

U overnacht in een prima lodge op het Bigi Pan meer. Met bedden en eigen toilet (neem wel uw eigen handdoek mee!!). 

 

's Morgens vroeg varen we weer door het unieke, beschermd water/natuurgebied en zult u genieten van de flora en zult u een rijkdom aan kustvogels spotten.

Na de lunch varen we terug naar de wal waar de bus staat te wachten voor de terugweg.

 

Bigi Pan - dagtour

Een dagtour naar Bigi Pan begint vroeg in de ochtend. U vertrekt vanuit Paramaribo rond 5.00 uur om 250 kilometer naar Nieuw Nickerie te rijden, onderweg maken wij wat stops bij de bijzondere plaatsen zoals Groningen, Alkmaar etc. U krijgt onderweg volop uitleg over de reis.

Aangekomen in Nickerie, na een bezoek aan de markt en Zeedijk gaan wij direct richting de Bigi Pan. Daar gaan we naar hartelust diverse vogelsoorten spotten, onder andere de Rode Ibis. Er is tijd voor een modderbad en verder lekker ontspannen op het meer. In de late middag gaan wij terug naar Paramaribo. Lunch en ontbijt worden geserveerd. Een lange maar erg enerverende dagtour.

 

3 Districten tour

Het is ook mogelijk de districten Saramacca, Coronie en Nickerie in één dag te bezoeken. U gaat dan niet naar Bigi Pan. Klik hier voor de beschrijving van die dagtour.