Bigi Pan + 3 Districten

Prijs info

  • € 170,- per persoon;
  • Deze 2-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

Deze tour volgt de westkust van Suriname, via de districten Saramacca en Coronie naar Nw. Nickerie. In elk district maken we kennis met haar “specialiteit'’.

 

We bezoeken Groningen, de hoofdstad van het district Saramacca, met zijn vele monumenten. Vervolgens rijden we naar het visverwerkingsdorpje Boskamp met de traditionele rokerijen. In het kokosdistrict Coronie bezoeken we de hoofdstad Totness met o.a. de typisch Coroniaanse woningen en gebouwen "op neuten".

Aangekomen in het rijstdistrict Nickerie bezoeken we de stad Wageningen en rijden dan door naar Nw. Nickerie, de tweede stad van Suriname. 

 

We rijden naar de aanlegsteiger voor de vaartocht naar Bigi Pan, een enorm beschermd water/natuurgebied. Varend per korjaal door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden, maken we deze eerste middag - direct na de lunch - al kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten, waaronder steltlopers, reigers, roofvogels, spechten en lepelaars. Natuurlijk gaan we op zoek naar de prachtig gekleurde rode ibis en de roze flamingo's.

 

Na het diner gaan we nog op zoek naar kaaimannen. Een donker avontuur om die rode ogen net boven de waterspiegel te zien.

 

U overnacht in een prima lodge op het Bigi Pan meer. Met bedden en eigen toilet (neem wel uw eigen handdoek mee!). 

 

's Morgens vroeg varen we weer door het unieke, beschermd water/natuurgebied en zult u genieten van de flora en zult u een rijkdom aan kustvogels spotten.

Na de lunch varen we terug naar de wal waar de bus staat te wachten voor de terugweg.

 

3 Districten tour

Het is ook mogelijk de districten Saramacca, Coronie en Nickerie in één dag te bezoeken. U brengt dan géén bezoek aan Bigi Pan. Klik hier voor de beschrijving van die dagour.

 

Luxe verblijven op Bigi Pan in Akira Overwater Resort

Er is ook een 3-daagse tour vanuit Paramaribo naar het Akira Overwater Resort "Bigi Pan". Ook dit resort is volledig op het water gebouwd en bestaat uit 16 vrijstaande lodges, een sfeervol restaurant en een lobby. Prijs bij vertrek uit Paramaribo is € 300,- pp. Vertrekt u uit Nickerie dan is de prijs voor de 3-daagse € 255,- pp. De 2-daagse vertrekt uit Nickerie voor € 175,- per persoon.
Let op: u brengt tijdens de rit van en naar Akira géén bezoek aan Groningen, Wageningen en Nieuw Nickerie!