Blanche Marie + Avanavero + Raleighvallen

 

Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd.

Wel bieden wij u de Blanche Marie + Apoera tour en de Raleighvallen/Voltzberg tour aan.

 

Prijs info

  •  600,- per persoon
  • Deze 6-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Deze 6 daagse tour voert u met 4-wheeldrive auto/bus door een ongerept stukje regenwoud. We rijden door het mulle savanne zand via bosweggetjes en kreken. U kunt genieten van het maagdelijk oerwoud en een stukje natuur dat niet te evenaren is. 

 

De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud.

 

Na een overnachting op Blanche Marie trekken wij door naar Avanavero, één van de mooiste plekken in Suriname. De derde dag maken we een wandeling naar de Avanavero vallen; vervolgens een boswandeling naar een oeroude Rotstekening.

 

Aansluitend vervolgen we de reis naar Raleighvallen, gelegen in het centraal Surinaamse natuurreservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerzame tocht kan afkoelen. Nachtelijke wandelingen voor het spotten van dieren staan ook op het programma. Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the Rock (Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

 

De laatste (6e) dag vertrekken wij met de boot naar Witagron van waaruit wij terugkeren naar Paramaribo