Blanche Marie  + Avanavero

Prijs info

  •  375,- per persoon
  • Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Deze tour voert ons met 4-wheel drive terrein auto’s door een ongerept stukje regenwoud naar een van Surinames mooiste en grootste watervallen. Verder staat op het programma een bezoek aan Avanavero met een overnachting aldaar. Een heel avontuurlijke tocht door het mulle savanne zand via bosweggetjes en kreekjes. Onderweg kan de mogelijkheid bestaan dat we omgevallen bomen moeten wegkappen. Op Avanavero zijn er ook schitterende watervallen te bezoeken en niet te vergeten oeroude rotstekeningen uit de Inheemse tijdperk. Op beide locaties genieten we van het maagdelijk oerwoud en een stukje natuur dat niet te evenaren is.

  

De jungle tour van circa 6 uur (in de regentijd soms wel 8 of 9 uur) begint met een rit richting Zanderij; onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat we verschillende dieren ziet, zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel waarmee men vroeger goud smokkelde), etc. Na Zanderij, passeren we een aantal Indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen. Na aankomst wordt de omgeving verkent. Vervolgens is er gelegenheid om te zwemmen en daarna volgt de avondmaaltijd.

 

De volgende dag, na het ontbijt, gaan we via een bospad naar de watervallen; onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en aanschouwen we de snelle stroomversnellingen van de rivier. Bij de vallen kunnen we op sommige plaatsen er onder zitten en genieten van het naar beneden vallende bronwater en je verbazen over waar al dat water toch vandaan komt.

Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Rond het middag uur gaan we terug naar de lodge voor de lunch.

De middag brengen we door bij de moedervallen of lopen wij door tot achter de moedervallen, waar er ook gelegenheid is om te vissen.

 

De derde dag rijden wij een kleine 100 km dieper het bos in richting Avanavero. Aangekomen, installeren wij ons in de Wanawiro lodge. Na de lunch maken we een korte wandeling naar de unieke Avanavero-vallen. De middag kan besteedt worden door te zwemmen of te vissen.

 

Dat laatste dag wandelen we de jungle in en bewonderen de rotstekeningen. Vervolgens reizen we terug naar Paramaribo.