Hotel Plantage Frederiksdorp

Prijs info

  • De prijs voor de geheel verzorgde 3-daagse tour is € 250,- per persoon
  • Er is ook een 2-daagse tour, eveneens geheel verzorgd, voor € 175,-
  • En er is een dagtour. De prijs is dan € 75,-
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 2 personen)

Beschrijving

Hotel Frederiksdorp is een klein, exclusief hotel gevestigd in de fraai gerestaureerde gebouwen van de oude koffieplantage

Frederiksdorp, aan de rechteroever van de Commewijnerivier is alleen per boot bereikbaar. De gerestaureerde gebouwen zorgen voor een unieke sfeer waarbij u zich levendig kunt voorstellen hoe het leven vroeger op de plantages geweest moet zijn. Oorspronkelijk werd er op de plantage koffie en cacao verbouwd, de oude cacaodroogvloer is nog geheel intact.

Het Hotel beschikt over een klein restaurant met terras en bar, onder de appartementen vindt u hangmatten voor een heerlijk middagdutje. Frederiksdorp is het eerste project buiten Paramaribo dat op de monumentenlijst geplaatst is.

 

Tijdens uw  dagtour, krijgt u een rondleiding over de Plantage met  uitleg over de geschiedenis. Ook maakt u een boottour door de achter de plantage liggend vogelrijk zwamp-gebied.
Tijdens uw  2 of 3 daags verblijf, maakt u ook en boottocht
 over de Suriname en Commewijne rivier dolfijnen spotten. En maakt u een fietstocht naar Kronenburg.

Met het 3-daags verblijf brengt u ook een bezoek aan de Plantage Rust en Werk.

 

In het legseizoen, februari t/m augustus, vaart u ’s avonds naar het schildpaddenstrand. U ziet de schildpadden uit de zee komen, het strand over trekken om daarna eieren te leggen in de door henzelf gegraven kuil. Na het dichten daarvan verdwijnen ze weer in de golven. Fascinerend!