Avanavero trekking

Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd. Wel bieden wij u de Blanche Marie + Apoera tour aan.

 

Prijs info

  •  375,- per persoon voor de 4-daagse tour
  • € 425,- voor de 5-daagse
  • Deze meerdaagse tours zijn geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Avanavero West Suriname tour is dè tour voor de avonturier. Een ruige tocht door een ongerept stuk oerwoud, naar èèn van de mooiste plekken in Suriname.

Tijdens deze 4-daagse trektocht bezoeken we de Avanavero vallen waar we op zoek gaan naar oude rotstekeningen. We ondernemen stevige wandelingen door het dichte oerwoud en intensieve bergbeklimmingen. Tijdens de boottocht over de rivier spotten we diverse vogels en dieren. 

 

Avanavero (Wanawiro lodge) is een relatief nieuw toeristenoord, dat nog niet bij het grote publiek bekend is. Het ligt op ca. 10 uur rijden vanaf Paramaribo. In het natte seizoen zijn de watervallen het meest imposant en spectaculair.

 

Met 4wheel-drive auto rijden we door het mulle savanne zand via jungle wegen en kreken. Onderweg kan het zijn dat we omgevallen bomen moeten wegkappen! Er wordt gestopt voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel waarmee men vroeger goud smokkelde), etc.

 

Aangekomen installeren wij ons in de Wanawiro lodge en verkennen de omgeving. Vanuit de lodge maken we deze dagen een stevige wandeling en beklimmen we de Avanavero berg. Wij genieten eerst van een prachtig uitzicht en gaan daarna terug voor de lunch. In de middag steken wij de rivier over naar het vaste land voor een relax wandeling om te genieten van flora en fauna aldaar.

En we brengen een bezoek aan de historische rotstekeningen gemaakt door de Inheemsen.

 

Er is voldoende tijd om gedurende ons verblijf te kunnen zwemmen of vissen.