Menimi Eco Resort

Prijs info

  • 3-daagse, € 245,- per persoon. Geheel verzorgd.
  • 4-daagse, € 295,- per persoon. Geheel verzorgd.
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

Menimi: een parel in de jungle van Suriname. Aan de traag stromende Surinamerivier, in het vriendelijke hart van de Surinaamse Amazone, op een kleine dagreis verwijderd van Paramaribo, ligt Menimi, een paradijselijk vakantieplekje. 

'Menimi' betekent "Herinner mij" in de taal van de Saramaccaanse Marrons, die al eeuwen in kleine dorpjes aan de brede, rustige Surinamerivier wonen. 

 

Gegarandeerd: een verblijf op dit vriendelijke, schone en gezellige vakantieverblijf is inderdaad een onvergetelijke ervaring.  Menimi wordt gerund door eigenaar en oprichter Pije Armand Abauna ("Mandje"), zijn vrouw Kasima en hun acht kinderen. Het ligt op een stuk grond van ruim tien hectaren in de jungle aan het water, op ruim 28 kilometer stroomopwaarts van de aanlegplaats Atjoni, vlak onder het Brokopondomeer, waar de korjalen aanmeren die de rivier bevaren. 

 

Je arriveert in Menimi na circa anderhalf uur varen vanaf de havenplaats Atjoni onder het stuwmeer, midden in het gebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven, hebben hier een bestaan opgebouwd. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden.

 

Mandje neemt zijn gasten graag mee op een wandeling door enkele dorpen in de omgeving, waarbij je gemakkelijk kennis maakt met de bewoners. Ook neemt hij zijn gasten graag mee het tropisch bos in, waarbij hij alles weet te vertellen over de dieren en de planten. ‘s Avonds zullen Mandje en zijn kinderen de gasten trakteren op traditionele dansen.

 

Vlakbij Menini liggen de Tapawatravallen; een machtige stroomversnelling. Mandje brengt je er heen en ook de picknickmand gaat mee. Je voelt de kracht van het stromende water op je lijf uiteen spatten. Een unieke ervaring. Niet echt ontspannend, maar zeker wel avontuurlijk is de nachtelijke korjaaltocht op zoek naar de kaaimannen.