Knini Paati Resort

Prijs info

  • 3-daagse € 250,- per persoon
  • 2-daagse € 215,- pp
  • 4-daagse € 300,- pp
  • 5-daagse € 385,- pp
  • Deze meer-daagse tours zijn geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 3 personen)

Beschrijving

Deze tour brengt u naar Knini Paati. Het resort ligt een uurtje varen vanaf de havenplaats Atjonie onder het stuwmeer. Het ligt in het Boven-Suriname gebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden.
Het resort is voorzien van comfortabele en ruime lodges met een breed uitzicht op de rivier en de stroomversnellingen. U komt tot rust op de heerlijke bedden, genietend van het geluid van de stromende sula’s met het zicht op het water door de glazen schuifdeuren of gewoon vanuit uw hangmat op het balkon. 
Knini Paati: de moeite van het ontdekken waard!

 

Vanaf het resort ziet u de machtige Ferulassi vallen: een natuurlijke zwemgelegenheid, waar u een ontspannend watermassage neemt in de soela (stroomversnelling). Niet echt ontspannend, maar zeker wel avontuurlijk is de nachtelijke korjaaltocht op zoek naar de kaaimannen. 

 

Tijdens de dorpswandeling maakt u kennis met de Saramaccaners en hun cultuur. U verblijft de gehele dag in het dorp en gaat samen met de lokale bevolking genieten van verschillende activiteiten. De gids leidt u rond en laat u kennis maken met de cultuur. Bestaat de groep uit meer dan 4 mensen, dan is er een traditionele dansuitvoering.

  

Kiest u voor de 4-daagse tour, dan gaat u de 3e dag de jungle in. In het jungle-kamp zullen verschillende activiteiten worden ontplooid, zoals vis vangen op traditionele wijze, die u uiteraard klaar zult maken om te eten. U overnacht in een hangmat en zult ook deze dag primitief doorbrengen, ver van alle luxe. De 4e dag keert u terug naar het resort.

 

Kiest u voor de 5-daagse tour, dan heeft u een rustdag om te ontspannen, relaxen.

 

De laatste dag van u verblijf vertrekt u na een ontspannen ochtend na de lunch naar Paramaribo