City tour - Paramaribo

Prijs info

  • 20,- per persoon (bustour is € 29,- (2-11 jaar: € 22,-)) 
  • Tour van 09.00 - 12.00 uur, inclusief flesje water
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 2 personen)

Beschrijving

Deze wandeling leidt u langs de vele historische locaties van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Door de verschillende overheersers en de diverse culturen van de mensen die in Suriname kwamen wonen en door de eigen bouwstijl van de vele gebedshuizen en prachtige koloniale woningen kent de stad Paramaribo een unieke architectuur, waarbij vrijwel alleen met hout is gewerkt. Sinds juli 2002 staat het historische centrum van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

De wandeling brengt u onder meer:

*  langs de historische gebouwen rond het Onafhankelijkheidsplein;

*  naar de HH Petrus en Paulus kathedraal, sinds 2014 Baseliek, het hoogste houten gebouw van het westelijk halfrond;

*  naar Fort Zeelandia (incl bezoek museum, indien geopend).

 

Naast de monumentale gebouwen, waaronder het presidentieel paleis en het Corner House die de geschiedenis weergeven, komt u ook langs hedendaagse bezienswaardigheden zoals een moskee die naast een synagoge staat. 

 

Bus-tour

U kunt ook de stad en haar geschiedenis verkennen met de bus. Na de wandeling door het historisch centrum van Paramaribo, stapt u in de bus of auto richting het zuiden, langs onder andere de Centrale Markt, (waar we eventueel kunnen rondwandelen) Kwakoe, Abra Broki, een volkswijk, het monument van de vliegramp van 1989, het vliegveld Zorg & Hoop en de Memre Buku-kazerne.

 

Na het zuiden gaat u richting het noorden van Paramaribo, waar u door de rijkere buurten zult toeren. Gedurende de bustour rijdt u ook over de hoge Wijdenboschbrug met een fantastisch zicht over de stad Paramaribo. 

 

* Foto's van o.a. mijn gast: www.gertjanvlekke.nl