City tour - Paramaribo

Prijs info

  • € 25,- per persoon
  • Tour van 09.00 - 12.00 uur, inclusief flesje water
  • Dagelijks vertrekkend bij voldoende gasten
  • Bustour, duur 4 uur, regulier vertrekkend op maandag, woensdag en zaterdag. € 30,- (2-11 jaar: € 22,-)) 

Beschrijving

Deze wandeling leidt u langs de vele historische locaties van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Door de verschillende overheersers en de diverse culturen van de mensen die in Suriname kwamen wonen en door de eigen bouwstijl van de vele gebedshuizen en prachtige koloniale woningen kent de stad Paramaribo een unieke architectuur, waarbij vrijwel alleen met hout is gewerkt. Sinds juli 2002 staat het historische centrum van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

De wandeling brengt u onder meer:

*  langs de historische gebouwen rond het Onafhankelijkheidsplein;

*  naar de HH Petrus en Paulus kathedraal, sinds 2014 Basiliek, het hoogste houten gebouw van het westelijk halfrond;

*  naar Fort Zeelandia (incl. bezoek museum, indien geopend).

 

Naast de monumentale gebouwen, waaronder het presidentieel paleis en het Corner House die de geschiedenis van het land weergeven, komt u ook langs hedendaagse bezienswaardigheden zoals een moskee die naast een synagoge staat. 

 

Bus-tour

Onze gids neemt u mee per bus mee langs de belangrijkste monumentale gebouwen en straten zoals het Presidentiële Paleis, het museum Fort Zeelandia en het ‘Hoekhuis’. U zult versteld staan van de unieke architectuur. U zult ook de synagoge passeren, welke zich direct naast de moskee bevindt. Een uniek zicht, zeker in de moderne tijden.

 

De busrit zal zich vervolgen naar het zuidelijke deel van Paramaribo, langs de centrale markt, het Kwakoe standbeeld en de levendige buurt Abra Broki, het woongebied van de gemiddelde arbeidersklasse. Hierna rijden  we richting het noorden van Paramaribo, waar u door de rijkere buurten zult toeren. 

 

* Foto's van onze gast: www.gertjanvlekke.nl