Brownsberg Natuurpark

 

Prijs info

·       € 70,- per persoon.

·       Deze dagtour is geheel verzorgd, incl. lunch

·       Dagelijks vertrekkend bij voldoende gasten

 

Beschrijving

Op zo’n 2 uur zuidelijk van Paramaribo, dwars door de jungle rijdend, ligt het natuurpark Brownsberg met op 500 meter hoogte het Mazaroni Plateau. Vanuit dit plateau leiden wandelpaden in het oerwoud naar de watervallen.

 

Onderweg naar het natuurpark hebben we een klein ontbijtje. Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Brownsweg. Hier stoppen we om uitleg te krijgen over de transmigratiedorpen van de Saramaccaners.

 

Vervolgens gaan wij het onverharde pad omhoog van de Brownsweg. Dit is een klim met de auto van 8 kilometer. De weg omhoog is een avontuurlijke weg. Zeker in de regentijd. Vervolgens komen wij aan op het topje van de Berg. Hier is een fenomenaal uitzicht over het Brokopondo stuwmeer.

 

U krijgt na de lunch water mee voor onderweg van de gids en dan is het tijd om te beginnen aan de prachtige wandeling dwars door de jungle. De paden zijn stijl, en op sommige plaatsen glibberig. U zult dus redelijke schoenen aan moeten om de wandeling te doen.
De gids vertelt volop over de flora en fauna dat wij tegenkomen, zoals de Ingipipa, de verschillende soorten apen en insecten.

Onderweg bieden doorkijkjes in de wilde begroeiing u een magnifiek uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. In het natuurpark komen ruim 1400 verschillende planten voor en er leven ruim 350 soorten vogels. Een must dus voor iedere natuurliefhebber.

 

Uiteindelijk komt u bij de waterval: adembenemend. U mag hieronder staan in uw badkleding en prachtige natuurfoto’s maken. En als u wilt bezoekt u nog een tweede waterval: de Ireneval; circa 30 minuten verder afdalen. 
Heerlijk afgekoeld en uitgerust begeven wij ons terug naar de top van de berg. Dit is een stevige beklimming, maar goed te doen.

 

Vervolgens rijden we terug naar de stad, waar we eind van de middag / begin van de avond aankomen.

 

Even langer blijven in dit prachtig natuurgebied? Onderneem dan de twee-daagse tour naar Brownsberg, met overnachting op Ston-eiland, mooi gelegen aan het Brokopondostuwmeer. De prijs is dan € 150,-.  Klik hier voor info.