Galibi - Zeeschildpadden

Prijs info

 

·       2-daagse

  • € 160,- per persoon

·       Deze meerdaagse tour is geheel verzorgd

 

·       Dagelijks vertrekkend (bij voldoende gasten) gedurende het legseizoen van februari - augustus

 

Beschrijving

Galibi is een natuurreservaat, gelegen aan de Atlantische Oceaan, bij de monding van de Marowijne rivier, aan de grens met Frans Guyana. Via de hoge Wijdenboschbrug over de Suriname rivier en de districten Commewijne en Marowijne arriveert u na enkele uren in Albina. In dit grensplaatsje maakt u een rondwandeling en stapt u in de korjaal, die u naar de indianendorpen Christiaankondre en Langamankondre brengt.

 

In Galibi verkent u de omgeving met een dorpswandeling en is het heerlijk relaxen op het gele strand.

In de avonduren vaart u per korjaal naar het schildpaddenstrand aan de Atlantische Oceaan. In het legseizoen, februari t/m augustus, ziet u de schildpadden uit de zee komen, het strand over trekken om hun eieren te leggen in de door henzelf gegraven kuil. Na het dichten daarvan verdwijnen ze weer in de golven. Fascinerend.

 

De volgende dag vertrekken we na het ontbijt naar St. Laurent in Frans-Guyana. Gedurende de sightseeing kunt u ook een bezoek brengen aan de gevangenis waar Papillon gevangen heeft gezeten. Aansluitend varen we terug naar Albina en vervolgen onze weg naar Paramaribo.

 

Tegen meerprijs is een drie-daagse mogelijk. De tweede dag is het dan heerlijk relaxen aan het strand. Informeer hier naar de mogelijkheden