Galibi - Zeeschildpadden

Prijs info

 

  • 2-daagse tour, geheel verzorgd
  • € 185,- per persoon 
  • Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar geldt een korting van 25%. Er geldt een éénpersoontoeslag voor eigen kamer van € 35,-
  • Dagelijks vertrekkend (bij voldoende gasten) gedurende het legseizoen van februari-augustus

 

 

 

 

 

 

Beschrijving

Galibi is een natuurreservaat, gelegen aan de Atlantische Oceaan, bij de monding van de Marowijne rivier, aan de grens met Frans Guyana. Via de hoge Wijdenboschbrug over de Suriname rivier en de districten Commewijne en Marowijne arriveert u rond het middaguur in Albina. In dit grensplaatsje maakt u een rondwandeling en stapt u in de korjaal, die u naar de indianendorpen Christiaankondre en Langamankondre brengt. 

 

In Galibi verkent u in de namiddag de omgeving met een dorpswandeling en is het heerlijk relaxen op het gele strand.

In de avonduren vaart u per korjaal naar het schildpaddenstrand aan de Atlantische Oceaan. In het legseizoen, februari t/m augustus, ziet u de schildpadden uit de zee komen, het strand over trekken om hun eieren te leggen in de door henzelf gegraven kuil. Na het dichten daarvan verdwijnen ze weer in de golven. Fascinerend.

 

De volgende dag vertrekken we na het ontbijt naar St. Laurent in Frans-Guyana. Gedurende de sightseeing kunt u ook een bezoek brengen aan de gevangenis waar Papillon gevangen heeft gezeten. Rond het middag uur  varen we terug naar Albina en vervolgen onze weg naar Paramaribo, waar we het eind van de middag arriveren.

 

Tegen meerprijs is een drie-daagse mogelijk. De tweede dag is het dan heerlijk relaxen aan het strand. Informeer hier naar de mogelijkheden