Fiets trip Commewijne

Prijs info

  • € 60,- per persoon
  • Deze dagtour is geheel verzorgd, inclusief gids en fiets
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 2 personen)

Beschrijving

Vanuit het centrum van de stad fietst u langs de rivier naar het noorden van Paramaribo. Bij Leonsberg gaat u met fiets en al in de boot en steekt u de Surinamerivier over naar Fort Nieuw Amsterdam. 

 

Het fort is strategisch gelegen op de plaats waar de Commewijne Rivier uit komt in de Suriname Rivier en ze samen naar zee stromen. Na een bezoek aan het fort en het dorpje Nieuw Amsterdam, fietst u langs de Suriname Rivier, waar de namen van plaatsen en enkele gebouwen doen herinneren aan vroegere plantages. 

 

Bij springvloed dringt het brakke water hier soms nog door in de landbouwgebieden, die daardoor schade lijden en op sommige plaatsen onbruikbaar zijn geworden. Er is een mooie stenen dijk aangelegd die het gebied beschermt. Hier en daar ziet u nog kanalen en sluizen uit de plantagetijd.

 

In dit gebied, het district Commewijne, wonen nu voornamelijk Javanen en Hindoestanen. Tijdens de tocht passeert u mooie hindoetempels en moskeeën. Na een stevige fietstocht bereikt u uiteindelijk plantage Peperpot.

 

Op deze uitgebreide fietstocht naar het historisch Fort Nieuw Amsterdam en de plantage Peperpot, wisselen historie, cultuur en natuur elkaar af.