Fredberg

 

Prijs info

  • Prijs is € 285,- per persoon voor drie-daagse (3 dagen/2nachten)
  • Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar krijgen 25% korting
  • Deze drie-daagse tour is geheel verzorgd
  • Vertrekkend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
  • Eris ook een twee-daagse: Prijs is € 245,-
  • En er is een vier-daagse: prijs is € 355,-
  • En er is een speciale Birdwatching tour. Vanaf 2 personen. Prijs vanaf € 615,- p.p. voor 2 nachten.

 

Beschrijving

’s Morgens rijden we zuidelijk naar de ongerepte jungle, waar we aankomen in het basiskamp. Eerst even ontspannen, zwemmen en eten en dan is het tijd om de Fredberg te trotseren. Na een junglewandeling van circa 3,5 uur  uur bereiken we de top van de Fredberg. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een douche en keuken zijn de nodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. We genieten van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg voordat we gaan slapen in een hangmat op deze bijzondere plek.

 

Vandaag vroeg uit de hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zien we de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels zoals ara’s die voorbij vliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed stevig ontbijt.

Daarna gaan we de jungle verder ontdekken. De gids neemt ons via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spotten we nog een hoop apensoorten onderweg. Na de jungletocht komen we weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes.

Er kan worden gevist, gevaren en met hoogwater kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trekken we er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt afgesloten rondom het kampvuur. Deze avond slapen we in een comfortabel bed!

 

Na het ontbijt gaan we, als je wilt, opnieuw met de gids erop uit om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op deze laatste dag dan kan dat natuurlijk ook.

 

Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken en rijden we weer naar Paramaribo.