Blanche Marie + Apoera

Prijs info

  •  375,- per persoon 
  • Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend bij voldoende gasten

Beschrijving

De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten.

Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de Van Edenval.

 

Vanaf Paramaribo, via een tocht door het ongerept regenwoud, rijden we naar Blanche Marie vallen. De tour begint dan met een rit richting Zanderij; onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de circa 6 uur durende jungletocht (in de regentijd soms wel 8 of 9 uur) bestaat de kans verschillende dieren te zien, zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papegaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel, waarmee men vroeger goud smokkelde), etc.

Na Zanderij, passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen we onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marie vallen.

Na aankomst wordt de omgeving verkend; u kunt dan eventueel ook zwemmen en daarna volgt de avondmaaltijd.

 

De volgende dag ontbijten we in de nabijheid van deze vallen. Na een wandeling over het bospad, waarbij alles verteld wordt over de flora en fauna, komen we bij de watervallen. Op sommige plaatsen kunt u onder de val zitten of u gaat gewoon midden in de krachtige stroomversnelling zitten: een ervaring van een natuurlijke jacuzzi.

 

De derde dag rijden we naar de nabij gelegen Inheemsendorpen waar u kennis maakt met de cultuur van de Trio’s en de Arowaken en verkent u verder de regio. Afhankelijk van de omstandigheden blijven we overnachten in Apoera of rijden we terug naar de Blanche Marie vallen om daar te overnachten.

 

De vierde dag rijden we na een goed ontbijt en nog even ontspannen, terug naar Paramaribo waar we het eind van de middag aankomen.