3 Districten: Saramacca, Coronie & Nw. Nickerie

Prijs info

  • € 90,- per persoon
  • Deze dagtour is geheel verzorgd, inclusief vervoer en lunch
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

Deze tour brengt u naar de districten Saramacca, Coronie en Nickerie, elk met zijn eigen historie en cultuur. U krijgt een goede indruk van de geschiedenis en het hedendaagse leven in de districten.

 

Beginnend in het district Saramacca bezoekt u Groningen waar wij een bezoekje zullen brengen aan de diverse monumenten en zal de gids vertellen over de geschiedenis (Boeren, lepra kolonie, Hindustaanse immigratie). Verder rijdend bezoeken we het vissersdorp Boskamp.

 

Daarna rijden we de Coppename rivier over en arriveren we in het cocosdictrict Coronie. In de hoofdstad Totness gebruiken we de lunch en bewondert u de typisch Coroniaanse bouwstijl van woningen en gebouwen. Wellicht wilt u de beroemde parwa honing kopen bij een van de vele stalletjes langs de weg.

 

Na de lunch rijden we verder naar Nickerie. In het district Nickerie zijn er veel rijstarealen, dit en bacoven (banaan) zijn de voornaamste export producten van de regio. Er zijn ook veel rijstbedrijven en pelmolens.
We hebben hier uitgebreid aandacht voor onderweg en maken een stop in Wageningen met haar rijke (rijst-) historie bij de voormalige SML (Stichting Machinale Landbouw) fabriek.

 

Na Wageningen rijden wij naar de hoofdstad van Nickerie, genaamd Nieuw-Nickerie.

Tijdens de sightseeing brengen wij een bezoek aan de Zeedijk, de backtrack route naar Guyana, het crematie oord van de Hindoestanen en de bekende Hindoe tempel. 

 

Uiteindelijk keren we terug naar Paramaribo, waar we eind van de middag / begin van de avond arriveren.

 

Een bezoek aan de drie districten is ook uit te voeren als twee-daagse. U overnacht dan in een lodge op het water van

natuurreservaat Bigi Pan. Gedurende ons verblijf daar, varen we door dit natuurgebied met de vele vogelsoorten.

Klik hier voor de beschrijving van deze 2-daagse tour.