Hotel Plantage Frederiksdorp

Prijs info

  • De prijs voor de 2-daagse geheel verzorgde tour is € 175 ,- per persoon
  • Er is ook een 3-daagse tour, eveneens geheel verzorgd, voor € 250,-
  • En er is een dagtour. De prijs is dan € 75.-
  • Alle tours vertrekken bij minimaal 2 personen

Beschrijving

Hotel Frederiksdorp is een klein, exclusief hotel gevestigd in de fraai gerestaureerde gebouwen van de voormalige koffieplantage, zoals het oude plantagehuis.

Frederiksdorp, aan de rechteroever van de Commewijnerivier is alleen per boot bereikbaar. De gerestaureerde gebouwen zorgen voor een unieke sfeer waarbij u zich levendig kunt voorstellen hoe het leven vroeger op de plantages geweest moet zijn. Oorspronkelijk werd er op de plantage koffie en cacao verbouwd, de oude cacaodroogvloer is nog geheel intact.

Het Hotel beschikt over een goed restaurant met terras en bar, onder de appartementen vindt u hangmatten voor een heerlijk middagdutje. Frederiksdorp is het eerste project buiten Paramaribo dat op de monumentenlijst geplaatst is.

 

Tijdens uw dagtour, krijgt u een rondleiding over de Plantage met uitleg over de geschiedenis. Ook maakt u een boottour door het achter de plantage liggend vogelrijk zwamp-gebied.


Tijdens uw 2-daags verblijf, maakt u tevens een boottocht
 over de Suriname en Commewijne rivier waar u dolfijnen gaat spotten. En u maakt een fietstocht naar Kronenburg.

 

Met het 3-daags verblijf brengt u verder ook een bezoek aan de Plantage Rust en Werk.

 

In het legseizoen, februari t/m augustus, vaart u ’s avonds naar het schildpaddenstrand. U ziet de schildpadden uit de zee komen, het strand over trekken om hun eieren te leggen in de door henzelf gegraven kuil. Na het dichten daarvan verdwijnen ze weer in de golven. Fascinerend!