Jeep Safari - Savanne

Prijs info

  • € 155,- per persoon
  • Deze 2-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

Een tour die ons door verschillende savanne’s, kreken en moerassen voert naar Powakka, Cabendadorp, Republiek en Kwakoegron. We brengen ook bezoeken aan diverse inheemse dorpen. We rijden over onverharde wegen door het tropisch regenwoud waar u kennis kunt maken met de geheimen hiervan.

 

We vertrekken vroeg uit Paramaribo en via Domburg en Paranam rijden we naar de Powakka Savanne waar we door kreken, mul zand en bos de savanne zullen doorkruisen, waar vaardigheid en kennis van het gebied een absolute vereiste is. Na een korte pauze vervolgen we onze weg via ananasvelden, die door de indianen aangelegd zijn naar een pottenbakkerij te Cabenda dorp. Daarna vertrekken we via de oude Spoorbaan (in de Berlijn savanne achter Bosbivak), naar Republiek voor de overnachting. In de middag gaan we zwemmen en of een kanotocht maken in de Blaka Watra kreek.

's ’Avonds gaan we op zoek naar kaaimannen, slangen en kikkers. 

 

De tweede dag vertrekken wij richting Berlijn (een oude plantage) achter Zanderij. Door bosweggetjes en overgelopen kreken brengen wij een bezoek aan de oude spoorlijn in de Berlijnsavanne. Via de O.P. savanne rijden wij naar Kwakoegron aan de Saramaccarivier. Deze adembenemende tocht gaat door ruig savanne gebied, door kreken, savannebos en een groot deel over de oude spoorlijn waardoor men zich in een trein waant.

 

In de middag keren wij via Pikin Saron, een inheems dorp, terug naar Paramaribo.