Tebutop, Apetina expeditie

Prijs info

  •  925,- per persoon, op basis van 2 personen
  • € 825,- per persoon, op basis van 3 personen
  • € 775,- per persoon, op basis van 4 personen
  • Deze 6-daagse tour is geheel verzorgd

Beschrijving

Een expeditie naar het maagdelijk Amazone woud naar het inheemsen dorp Apetina en de machtige Tebutop is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Vanaf vliegveld Zorg en Hoop, in de stad Paramaribo, vlieg je in circa een uur over de machtige jungle naar het dorp Godolo in het oosten van Suriname. Het dorp is gelegen aan de Tapanahony rivier en wordt voornamelijk bewoond door Ndyukamarrons; afstammelingen van Afrikaanse slaven. Hier zullen we de eerste dag overnachten en kennismaken met de Aukaanse cultuur.

 

De tweede dag vertrekken we 's morgens met de Wayana Inheemsen met de boot naar Apetina. Onderweg maken we verschillende stops. Bij laag water moeten we samenwerken om op diverse plaatsen de boot door de stroomversnellingen (soela’s) te slepen.

Na verschillende woeste stroomversnellingen komen we 's middags aan in het Inheemsendorp Apetina aan de Tapanahonyrivier. Hier leven zo'n 250 Wayana indianen zoals hun voorouders dat al eeuwen doen: in hutten op palen. We maken kennis met de bewoners van Apetina en hun inheemse cultuur.

 

De derde en vierde dag zijn we vooral actief met het beklimmen van de 374 meter hoge Tebutop, waarbij we starten met een intensieve wandeling door het Amazonewoud en dan naar de top van deze kale granieten rots. Het uitzicht over het oerwoud en de rivier is de welverdiende beloning. We gaan naar de Granda futu Soela om daar te overnachten en we eten de vis die ter plekke gevangen wordt.

                                                                           

De vijfde dag verblijven we in en rond Apetina, waarna we de zesde dag terug varen naar Godolo om met het vliegtuig weer terug te gaan naar Paramaribo. Met een blik vanuit het vliegruig over de stad Paramaribo, sluiten we deze zeer bijzondere trip af.

 

* De volgorde van de activiteiten kan door omstandigheden afwijken.