Tebutop expeditie

Prijs info

  •  800,- per persoon
  • Deze 5-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

In de ochtend vertrekken we per vliegtuig van vliegveld Zorg en Hoop, in de stad Paramaribo, naar Drietabbetje. Daar gebruiken we de lunch. Vanaf hier varen we vervolgens naar Soentje. Onderweg maken we verschillende stops. Bij laag water moeten we samenwerken om op diverse plaatsen de boot door de stroomversnellingen (soela’s) te slepen.

  

Op Soentje, een mooi eiland waar één Marrongezin woont, kunt u relaxen en/of heerlijk even gaan vissen. U kunt ook voor een boswandeling maken. Met een beetje geluk ziet u hier prachtige vogels.

 

Na een overnachting in een hangmat reizen we via verschillende woeste stroomversnellingen naar het inheemse dorp Apetina aan de Tapanahonyrivier. Hier leven zo’n 250 Wayana indianen zoals hun voorouders dat al eeuwen doen: in hutten op palen.

 

Deze dagen verblijven we in Apetina. We maken kennis met de bewoners van Apetina en hun inheemse cultuur.

De derde dag zijn we vooral actief met het beklimmen we de 374 meter hoge Tebutop, waarbij we starten met een intensieve wandeling door het Amazonewoud en dan naar de top van deze kale granieten rots. Het uitzicht over het oerwoud en de rivier is de welverdiende beloning.


De vierde dag heeft u na het ontbijt nog de mogelijkheid om wat door het dorpje te wandelen en souvenirs te kopen die de lokale bevolking u aanbiedt. Op de terugtocht richting Drietabbetje moeten we de boot wederom over de Pun soela slepen en varen we nog door een aantal prachtige stroomversnellingen.

Aangekomen in Drietabbetje, de residentie van het grootopperhoofd (Granman) der Aucaners, krijgt u een rondleiding door het dorp en brengen we een bezoek, als hij aanwezig, aan de Granman.
In Drietabbetje overnachten we weer in een hangmat met klamboe in een hut met een prachtig uitzicht op de rivier.

 

De vijfde en laatste dag relaxen we in de ochtend en vliegen we begin van de middag over de jungle terug naar vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo.