Wonotobo vallen - Expeditie

Prijs info

  •  750,- per persoon
  • Deze 6-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

Driehonderd kilometers stroomopwaarts vanaf het Inheemsendorp Apoera, vrij van elke menselijke activiteit, ligt een juweel van het Surinaamse regenwoud in de Corantijnrivier, ongerept, met schilderachtige landschappen, watervallen en bruisende stroomversnellingen: de Wonotobo vallen. Ook de petrogliefen (rotstekeningen) en slijpgroeven van de indianen die er vroeger geleefd hebben, zijn indrukwekkend.

Een expeditie voor degene die het avontuur zoekt en zijn of haar handen uit de mouwen weet te steken. Urenlang varen en avonturen over de Corantijn rivier door een vrijwel onbewoond gebied met om ons heen ongerept regenwoud.

 

We vertrekken vanuit Paramaribo en rijden dwars door de jungle over de 350 km lange redelijk goed begaanbare bauxietweg door het Bakhuisgebergte naar Apoera, een Inheemsendorp aan de Corantijnrivier. Onderweg hebben we natuurlijk diverse stops langs kreekjes om even op te frissen.
(Desgewenst, tegen meerprijs, kunnen we comfortabeler, maar minder avontuurlijk vanaf Paramaribo naar Nickerie rijden, vanwaar we in de boot stappen naar Apoera.)

 

Vanaf Apoera varen we met onze bootsmannen, kok, gids en tourbegeleider de Corantijnrivier op, dwars door o.a. de Cawfalls; prachtige rotsformaties die in het stromend water een watervaleffect (soela’s) veroorzaken. Om ons heen prachtige natuur. Onderweg leggen we af en toe even aan om te ontspannen en te eten.
Aan het eind van de dag maken we een kamp aan de oever van de rivier. Daar maakt de kok een eenvoudige, smakelijke maaltijd klaar. Wij helpen de bootsmannen om vis te vangen, alvast voor de volgende maaltijd. We overnachten in  hangmatten, zoals we dat alle nachten zullen doen.

 

De volgende dag varen we naar de Wonotobo vallen. We varen langs prehistorische rotstekeningen en blijven onder de indruk van de flora en fauna om ons heen. Bij de Wonotobo vallen overnachten we in een eenvoudig kampje, dat we ter plekke gaan maken en dat verder dienst doet als ons basiskamp. Daar verblijven we, eten en drinken we en vandaar maken we onze tochten naar de watervallen,

(Desgewenst kunnen we, tegen meerprijs, in de nabijheid in een meer luxer lodge verblijven; met bedden.)

 

Na de nacht staan we vroeg op, gaan ontbijten en bezoeken dan de machtige Wonotobo en andere vallen. In de regentijd bruisende, kolkende watermassa's; in de droge tijd enorme imposante rotspartijen met daar tussendoor vele riviertjes, stroomversnellingen waarin we zeker een ontspannend massagebad gaan nemen.

 

De vijfde dag varen we in een dag stroomafwaarts terug naar Apoera. Daar overnachten we, waarna we de volgende dag de terugtocht naar Paramaribo maken.

Kortom: volop actie, volop avontuur waarbij je onder de indruk van de flora en fauna van dit nog echt puur natuurgebied rondom de prachtige Corantijnrivier zult raken!