Frans Guyana tour

Prijs info

  •  595,- per persoon
  • Deze drie-daagse tour is incl. transport, entreegelden, hotels, gids. Exclusief maaltijden en dranken
  • Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

Beschrijving

We vertrekken om 8.00  vanuit Paramaribo en zijn vlak voor de middag in Albina vanwaar we oversteken naar St .Laurent du Maroni. Daar brengen we een bezoek aan de gevangenis (Papillon) en het transportationcamp. Vervolgens gebruiken we de lunch en vertrekken we naar Kourou met een kleine tussenstop te Iracoubo en Sinnamary. Aan het eind van de middag, na iets meer dan 200 km rijden, arriveren we in Kourou.

We checken in en overnachten in een prima hotel. In de avond ondernemen we een city tour en nemen we een drankje op een terrasje aan zee.

 

Na het ontbijt vertrek naar het Spacecenter, voor een bezoek aan Jupiter ( Controle room) vanwaar de beroemde Arianne raket wordt gelanceerd.

Rond het middaguur gebruiken we de lunch waarna wij vertrekken naar de hoofdstad van Frans Guyana: Cayenne. Halverwege de middag, na circa 50 km, komen we daar aan. Na onze intrek in het hotel maken we een city tour met bezoekjes aan het beroemde fort en het museum. In de avond vrijetijdsbesteding. 

 

De derde en laatste dag maken we een stadswandeling met een bezoek aan de dierentuin. Rond het middaguur vertrekken we uit Cayenne naar Paramaribo, waar we in de late namiddag arriveren.

  • Het is ook mogelijk Frans Guyana te bezoeken, inclusief een bezoek aan het beroemde Duivelseiland waar Papillon gevangen heeft gezeten. U vaart dan met de catamaran naar Iles Du Salut (Duivelseiland). Een prachtig rotsachtig eiland bewoond met heel veel palmbomen, boskonijnen en aapjes. Na aankomst heb je alle gelegenheid om het eiland te verkennen. Wandelingen maken op goed onderhouden paden naar het cellencomplex, hospitaal en kerk is een must. Er is ook een restaurant en souvenirwinkel. Op aangewezen zwemplekken loopt u kans in het azuurblauwe water zeeschildpadden te zien ronddobberen. Daarna met een heerlijke koude drank terugzeilen en genieten van het uitzicht en relaxte sfeer.
  • Informeer hier naar de mogelijkheden.