Kwamalasumutu

Prijs info

  •  895,- per persoon
  • Deze 4 daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

We vertrekken met vliegtuig vanuit Paramaribo naar Kwamalasamutu, een Inheemsendorp en een unieke plaats in het Surinaams regenwoud vlak bij de Braziliaanse grens.

 

Na de landing op de airstrip, vertrekken we met de boot naar ons verblijf: de Iwana Samu Rainforest lodge, een gasten accommodatie gebouwd in Trio stijl van hout en bamboe, langs de hoge rivier oever met een prachtig uitzicht op de rivier.

Na onze intrek te hebben genomen maken wij een kleine verkenningstocht onder begeleiding van een lokale gids. Hierna kunt u een koele duik nemen in de rivier, zwemmen, kanoën of gewoon relaxen in de hangmat.


De volgende brengen wij een beleefdheidsbezoek aan het grootopperhoofd der Trio indianen.

Hierna maken wij een dorpswandeling waarbij wij ook een bezoek zullen brengen aan de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijks huishouden.

 

In de middag maken wij een educatieve tocht door het tropisch regenwoud met uitleg over de vele medicinale planten die ons bos  rijk is. Hierna kan men een beetje badderen in de stroomversnelling of rainforest scuba diven met duikbrillen en Trio style bamboe surfen.
's Avonds gaan wij op pad voor het spotten en lokken van dieren door lokale gidsen.

 

Het hoogtepunt van de 3e dag is het bezoek aan de grotten van Werephai in een adembenemende natuur met de 5000 jaar oude petroglyfen (rotstekeningen).

In de middag gaan we sportief bezig zijn: met pijl en boog schieten en traditioneel worstelen met de gidsen.
's Avonds genieten we van een culturele show met lokale zang en dans en van het bespelen van muziekinstrumenten met de gidsen.

 

De 4e en laatste dag maken we ons na het ontbijt gereed voor vertrek naar Paramaribo. Op weg naar het vliegveld maken wij nog een stop bij de Sjamaan en zijn kliniek. Ook is er nog wat tijd voor het kopen van souvenirs in het vrouwencentrum. Rond de middag komen wij in Paramaribo aan.