Prijs info

·       € 1.500,- per persoon

·       Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd

·       Dagelijks vertrekkend, bij voldoende gasten

 

Beschrijving

Kwamalasamutu is het grootste inheemse dorp (Trio) waar het groot opperhoofd (Granman) van Sipaliwini zetelt. Kwamalasamutu betekent bamboe en zand, kenmerkend voor de Sipaliwini rivier met de vele zandstrandjes en wuivende bamboe. Habitat van de blauwe pijlgifkikker (Okopipi). Kwamalasamutu ligt aan de Sipaliwini rivier waar u ook de grotten van Werephai vindt met tienduizend jaar oude rotstekeningen (petrogliefen).

 

Dag 1:
11.00 uur vertrek met het vliegtuig vanuit Paramaribo naar Kwamalasamutu.
Na aankomst rond 13.00 u. vertrekken we met de boot naar de Iwana Samu Rainforest lodge, een gasten accommodatie gebouwd in Trio stijl van hout en bamboe, langs de hoge rivieroever met een prachtig uitzicht op de rivier. Na onze intrek te hebben genomen maken wij een kleine verkenningstocht  onder begeleiding van een lokale gids. Hierna kan men een koele duik nemen in de rivier, zwemmen, kanoën of gewoon relaxen in de hangmat.

 

Dag 2:
In de ochtend brengen wij een beleefdheidsbezoek aan het grootopperhoofd der Trio indianen. Hierna maken wij een dorpswandeling waarbij wij ook een bezoek zullen brengen aan de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse huishouden. In de middag maken wij een educatieve tocht door het tropisch regenwoud met uitleg over de vele medicinale planten die het bos rijk is. Hierna kunt u een beetje badderen in de stroomversnelling of rainforest scuba diven met duikbrillen en Trio style bamboe surfen.
's Avonds gaan wij op pad voor het spotten en lokken van dieren door lokale gidsen.

 

Dag 3:
Het hoogtepunt van deze dag is het bezoek aan de grotten van Werephai in een adembenemende natuur met de 5000 jaar oude petrogliefen (rotstekeningen).
In de middag hebben we pijl-en-boog schieten en traditioneel worstelen met de gidsen.
's Avonds hebben wij een culturele show met lokale zang en dans en het bespelen van muziekinstrumenten met de gidsen.

 

Dag 4:

Na het ontbijt maken wij ons gereed voor vertrek naar Paramaribo. Op weg naar het vliegveld maken wij nog een stop bij de Sjamaan en zijn kliniek. Ook is er nog wat tijd voor het kopen van souvenirs in het vrouwencentrum.
Rond de middag komen wij in Paramaribo aan.