Raleighvallen - Surinaams Natuur Reservaat

Prijs info

  • In hangmat: € 325,- per persoon
  • In gemeenschappelijke accomodatie: € 375,-
  • In kamers op basis van 2 personen: € 425,-
  • Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend

Beschrijving

De Raleighvallen zijn gelegen in het centraal Surinaams Natuur Reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerzame tocht kan afkoelen. Nachtelijke wandelingen voor het spotten van dieren staan ook op het programma.
Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the rock (Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

 

Na een avontuurlijke 4wheeldrive auto- of bustocht door het tropisch oerwoud arriveren we in Witagron. Daar stappen we in de boot en varen dwars door het Centrale Suriname Natuur Reservaat met zijn prachtige flora en fauna. Na deze jungle tocht van in totaal circa 6 uur, die in de regentijd wel 9 uur kan bedragen, arriveren we in de middag op ons kamp. we hebben voldoende tijd om de omgeving te verkennen, te ontspannen en te zwemmen.

 

De volgende dag, direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar je van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.

 

De volgende dag: na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heb je een vrije middag om zelf te bepalen of je wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00 uur lopen we met zijn allen naar het vliegveld. Daar kun je verschillende vogelsoorten spotten en tegelijk de zonsondergang meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.

 

De laatste dag vertrekken we ’s morgens na een goed ontbijt met de boot richting Witagron en rijden vervolgens naar de stad, waar we in de loop van de middag aankomen.