Santigron - Marrondorp

Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd. 

 

Prijs info

  • € 85,- per persoon voor deze geheel verzorgde dagtour (4-13 jaar: € 65,-)
  • De prijs van de 2-daagse tour is € 175,- 
  • De reguliere vertrekdagen zijn woensdag en zaterdag (vanaf 2 personen)

Beschrijving

De trip begint om 9.30 uur met een busrit vanuit Paramaribo naar het Marrondorp Santigron aan de Saramaccarivier, een afstand van ongeveer 30 km vanuit Paramaribo. Na het welkomstdrankje en de kennismaking met de beheerder en gastvrouw wordt u opgehaald door de lokale gids voor een rondleiding door het dorp. Tijdens deze wandeling zult u kennis maken met de dorpskapitein, de basja en de geschiedenis van dit dorp wordt u dan ook verteld. Een indruk van de leefwijze en het traditioneel leven krijgt u te zien als u loopt door het dorp van de Marrons met de daaraan gekoppelde cultuur.

 

Na de rondleiding is er op het Santigron Eco Parc een overheerlijke Marronlunch bestaande uit o.a. pindarijst (kunt u alleen nuttigen bij de Marrons), verse groenten, salades, vlees, vis en fruit als dessert.

 

Na de lunch maakt u een cultureel dansoptreden mee, ondersteund door Apintie drums. Alle muzikanten en danseressen zijn kinderen uit het dorp Santigron zelf, dus authentiek. Daarna volgt een prachtige boottocht op de Saramaccarivier (er zijn zwemvesten, paraplu’s en poncho’s aanwezig). Tijdens de boottocht door de jungle heeft u een grote kans oog-in-oog te komen met de junglebewoners zoals apen, luiaards, tropische vogels en misschien wel een kaaiman. Vervolgens meert u aan bij o.a. het Marrondorpje Haarlem voor een kleine dorpswandeling en er is een mogelijkheid om te zwemmen in een kreekje langs de rivier.

.

Na terugkomst in Santigron is er een koud biertje, soft of ander drankje voor u, waarna de reis terug naar Paramaribo wordt ondernomen.

 

Er is ook de mogelijkheid om in het resort te overnachten. Voor het programma van deze 2-daagse, inclusief een bezoek aan het inheemsendorp Pikin Poika, klikt u hier.