Warappa kreek

Prijs info

  • € 75,- per persoon voor deze geheel verzorgde dagtour 
  • De prijs van de 2-daagse is € 160,-
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

De “Warappakreek trip” is een gevarieerde trip vol historie, cultuur en natuur. ’s Morgens vertrekken we in de richting van Alkmaar in Commewijne. Daar stappen we in de boot die ons in een uur varen brengt naar plantage Reynsdorp, beter bekend als “Bakkie”.

Hier bezoekt u een botanische tuin en een klein privé museum met een grote collectie oude flessen, prenten, kaarten, schilderijen e.d. Ook de belangrijkste documenten van Suriname zijn er te zien, zoals de Wet op de Afschaffing van de Slavernij, getekend door koning Willen III  en de Akte van Erkenning van Suriname (25 november 1975).

 

Na het bezoek varen we de Warappa Kreek in. U ‘herkent’ het koloniale verleden aan de oude sluizen, de overblijfselen van een oude kameelbrug en tijdens het bezoek aan de suikerfabriek met restanten van machines uit 1830.

 

Als de Warappa Kreek overgaat in het Warappakanaal komt u in een gebied waar bijzonder veel vogels komen, waaronder de zeldzame rode ibis en de roze lepelaar. Het Warappakanaal mondt uit in de Atlantische Oceaan.

 

Terugvarend maken we een stop en gebruiken we de lunch. Vervolgens varen we terug naar huis en eindigt deze circa 10-uur durende enerverende dag.

 

U kunt ook overnachten op plantage Bakkie. Klik hier voor het 2 daags programma.

 

Opmerking

De wisseling van het getij is van grote invloed op de waterstand in de Warappa Kreek. Dat maakt dat de vertrektijden van deze tour ook wisselend zijn. De tour vertrekt tussen 06.00 en 10.00 uur. Met een tour-duur van circa 10 uur, keert u dan terug tussen 16.00 en 20.00 uur