Palumeu Jungle Resort

Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd

Prijs info

  • € 570,- per persoon
  • Deze 4 of 5 daagse tour is geheel verzorgd
  • De 4-daagse tour vertrekt op vrijdag. De 5-daagse vertrekt op maandag

Beschrijving

Palumeu Jungle Lodge, dicht bij een Indiaans dorp met dezelfde naam, is gelegen langs de boven-Tapanahony rivier, midden in het Amazone regenwoud. Dit is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De wandeling en klim naar “Poti Hill”, wat een adembenemend uitzicht biedt over de rivier en bergtoppen van het zuidelijk deel van Beneden Suriname, zal voor altijd in je geheugen blijven. In dit deel van het tropisch regenwoud, waar de brulapen en vogels het aanbreken van de dag verkondigen, de indrukwekkende stroomversnellingen, de flora en fauna van het Amazonisch regenwoud en de levensstijl van de Indiaanse stammen, de Trio en Wajana, zal je zeker fascineren. Deze tour is aanbevolen voor een ieder die het ongerepte regenwoud wil bezoeken en meer wil leren over de cultuur van de Indianen.

Een indrukwekkende vliegtocht over het machtig tropisch regenwoud brengt je in ruim een uur naar het zuid-oosten van Suriname, naar Palumeu. In het dorp wonen ongeveer 200 indianen. Twee stammen, de Trio’s en de Wayana’s  leven er broederlijk samen.

Je verblijft in traditionele stijl gebouwde comfortabele lodges met een prachtig uitzicht op de rivier.

In het dorp Palumeu maak je kennis met de traditionele muziek en (kunst) nijverheid.  Je vaart per korjaal naar het mooie Palawa eiland, om te zwemmen en te picknicken. De imposante stroomversnellingen (soela), flora en fauna van het Amazonewoud zullen je zeker fascineren.

Ook beklim je de Potihill. Eerst vaar je met de korjaal en na een stevige wandeling door het Amazonewoud, beklim je de top. Na de afdaling en een uurtje varen, ga je zwemmen en vooral ontspannen in de Mabuka soela.

Op de laatste dag neem je afscheid van de lokale bevolking en vlieg je terug over het oerwoud. De tour eindigt met een fantastisch panorama over de stad Paramaribo.

De programma onderdelen  van de 4-daagse zijn gelijk aan de 5e dag: je geniet van een dagje rust.

 

* Foto's van o.a. mijn gast: www.gertjanvlekke.nl