Kasikasima Expeditie

Deze tour is tijdelijk niet beschikbaar

 

Prijs info

  • 5-daagse, € 750,- per persoon
  • 8-daagse, € 795,-
  • Deze meerdaagse tours zijn geheel verzorgd
  • Beide tours vertrekken op maandag

Beschrijving

De Kasikasima jungle tour is een ideale tour voor de avontuurlijke natuurliefhebbers die een uitdaging niet uit de weg gaan. Het unieke van deze trip is dat je kennis zult maken met het ongerept regenwoud, via de tocht op de Palumeu rivier over verschillende stroomversnellingen zult varen en overnachten in kampjes, in hangmatten. We vliegen van Paramaribo naar Palumeu, een jungle lodge gelegen langs de Boven Tapanahony rivier.

 

In het dorp wonen ongeveer 200 indianen. Ondanks het taalverschil wonen de twee stammen, de Trio’s en de Wajana’s er broederlijk samen. Vanuit de lodge is het mogelijk om heerlijke boswandelingen te maken en relaxed te vissen, zwemmen, peddelen. Onderweg naar Kasikasima en aan de voet van de berg wordt overnacht in een overdekt hangmattenkamp pal bij de Sawanatibo stroomversnelling (soela).

 

De expeditie voert de tweede dag over de rivier, die tal van soela’s rijk is, naar het Kasikasima gebergte. Aan de voet van de berg ligt het basiskamp. Hier wordt overnacht. Vanaf het kamp maken we een loop- en klimtocht door de jungle naar een van de toppen van het Kasikasima gebergte. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur.

 

De expeditie brengt ons verder via een jungletocht, waarbij u veel leert over tropische flora, naar de Mankodebaku soela. Als de twee families aanwezig zijn, bezoeken we ook het verder op gelegen indianenkampje. ’s Avonds worden we nog meegenomen op een boottocht om het bos bij nacht te beluisteren. Terug gekomen op Palumeu is er gelegenheid om even op adem te komen. De laatste dag maken we nog een dorpswandeling, is er gelegenheid om nog souvenirs te kopen en afscheid te nemen van de bewoners van Palumeu. Na een vroege lunch vliegen we terug naar Paramaribo.

 

Er is een combinatie tour mogelijk van Kasikasima met Awarradam. U maakt dan beide tours aansluitend in    

8 dagen voor US$ 1.490,- of in 11 dagen voor US$ 1.540,-