Gran Rio Expeditie

Deze tour wordt tijdelijk niet uitgevoerd.

 

Prijs info

  • € 600,- per persoon
  • Deze 5 daagse tour is geheel verzorgd
  • Vertrek op maandag (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Een expeditie naar het maagdelijk Amazone woud over de Gran Rio rivier is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aan gaat! Het begint met de vliegtocht van een uur naar Jungle Lodge Awarradam, welke u een magnifiek uitzicht biedt over het maagdelijk tropisch regenwoud van Suriname.

 

Tijdens de korjaaltocht vanuit Jungle Lodge Awarradam naar het basiskamp passeert u tal van spectaculaire stroomversnellingen. De mooie en pittige jungletracks worden rijkelijk beloond met een adembenemend panorama over het Amazone regenwoud. Op deze tour, ver weg van de bewoonde wereld, geniet u volop van de overweldigende flora en fauna. De Gran Rio Jungle Expeditie is een echte must voor avonturiers en natuurliefhebbers!

 

De eerste dag vlieg je vanuit vliegveld Zorg en Hoop, Paramaribo, in een klein uur zuidelijk naar de Gran Rio, een bronrivier van de Suriname rivier. In de middag wordt de omgeving verkend en genieten we van de stroomversnelling (soela) in Awarradam. De overnachting is in een prima junglelodge.

 

De volgende morgen wandelen we via een lange trail van 4 km door primair bos naar de Logosokun (Schildpadheuvel). Drie heuvels onderweg maken de wandeling lekker pittig. Het eindpunt ligt op 310 meter hoogte met een weids uitzicht over de jungle.

 

De derde dag zijn diverse wandelbestemmingen mogelijk. In overleg wordt de bestemming gekozen. ’s Avonds varen we met de korjaal door adembenemende natuur, een uniek moment om vogels te spotten.

 

De volgende dag varen we na het ontbijt terug naar Awarradam, waar we laat in de middag aan komen om daar de laatste nacht door te brengen.

 

De laatste dag, na de lunch, nog even relaxen, zwemmen in de soela en dan vertrekken we naar de airstrip van Kajana voor de terugvlucht.