Bigi Pan + 3 Districten

Prijs info

  •  180,- per persoon
  • Deze 2-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 2 personen)

Beschrijving

Deze tour volgt de westkust van Suriname, via de districten Saramacca en Coronie naar Nw. Nickerie. In elk district maken we kennis met haar “specialiteit'’.

 

We bezoeken Groningen, de hoofdstad van het district Saramacca, met zijn vele monumenten. Vervolgens rijden we naar het visverwerkingsdorpje Boskamp. In Coronie bezoeken we de hoofdstad Totness met o.a. de typisch Coroniaanse woningen "op neuten".

Aangekomen in het district Nickerie bezoeken we de rijst-stad Wageningen en rijden dan door naar Nw. Nickerie, de tweede stad van Suriname. Uiteraard volgt er een sightseeing met onder meer een bezoek aan de Zeedijk en de erg mooi Hindoe tempel.

 

Na deze sightseeing gaan we naar de aanlegsteiger voor de vaartocht naar Bigi Pan, een beschermd water/natuurgebied. Varend per korjaal door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden, maken we deze eerste middag - direct na de lunch - al kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de prachtig gekleurde rode ibis.

Na het diner gaan we nog op zoek naar kaaimannen. Een donker avontuur om die rode ogen net boven de waterspiegel te zien. U overnacht in een prima lodge op het Bigi Pan meer. Met bedden en eigen toilet (neem wel uw eigen handdoek mee!!). 

's Morgens vroeg varen we weer door het unieke, beschermd water/natuurgebied en zult u genieten van de flora en zult u een rijkdom aan kustvogels spotten.

Na de lunch varen we terug naar de wal waar de bus staat te wachten voor de terugweg.

 

Het is ook mogelijk de districten Saramacca, Coronie en Nickerie in één dag te bezoeken. U gaat da niet naar Bigi Pan. Klik hier voor de beschrijving van die dagtour.