Marowijne - Tebutop Expeditie

Prijs info

  •  575,- per persoon voor de 5 daagse tour
  • € 825,- voor de 8-daagse
  • € 1.000,- voor de 10-daagse
  • Deze meerdaagse tours zijn geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

We vertrekken ‘s morgens vroeg naar Langetabbetje waar we overstappen in de korjaal. Na ongeveer twee uren varen afhankelijk van de waterstand over de imposante Marowijnerivier, komen we aan bij ons eerste basiskamp Manja Tabiki in de omgeving van Loka Loka.

 

De volgende dag staat in het teken een intensieve jungle wandeling door ongerept regenwoud naar de Mina-waterval, waar we heerlijk kunnen afkoelen in het bruisend water.

 

De derde dag varen we via stroomversnellingen (soela’s) verder en brengen een bezoek aan Stoelmanseiland. We overnachten in een hangmattenkamp op Sidon Lukoe.

 

Na een nachtje wiebelen in de hangmat starten we met een boswandeling naar de voet van het Lelygebergte, waar we afkoelen onder een waterval.

Terug in het kamp, stappen we in de boot voor een tocht van anderhalf uur naar Drietabbetje, dit eiland is de residentie van het grootopperhoofd der Aucaners. We maken kennis met de bewoners en overnachten in eenvoudig hangmattenkampje op Drietabbetje.

 

De trekking gaat verder via soela’s naar het inheems dorp Apetina aan de Tapanahony-rivier.

Onderweg maken we verschillende stops. En moeten we bij laag water gezamenlijk op diverse plaatsen de boot door de soela’s slepen.

n Apetina leven zo’n 250 Wayana indianen zoals hun voorouders dat al eeuwen doen: in hutten op palen.

 

Tijdens de volgende dagen maken we kennis met de bewoners van Apetina en hun cultuur en beklimmen we de 374 meter hoog Tebutop, een intensieve wandeling door het Amazonewoud naar de top van deze kale granieten rots. Het uitzicht over het oerwoud en de rivier is de welverdiende beloning.

  

De laatste dag varen we naar Drietabbetje waar vandaan we terug vliegen naar Paramaribo.