Marowijne rivier - Mina vallen

Prijs info

  • 275,- per persoon in een hangmat in het hangmattenkamp
  • € 299,- bed in een groepsaccomodatie
  • € 330,- bed in een lodge, op basis van 2 personen
  • Deze 4-daagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Tijdens de 4-daagse tour naar Minavallen in de omgeving van het Nassaugebergte maken we kennis met de dorpsbewoners van Loka Loka, varen wij door stroomversnellingen, overnachten wij op een onbewoond eiland en ondernemen we een intensieve hike naar de Minavallen.

 

De tour begint met en rit naar de Marowijne rivier. Dan volgt een indrukwekkende vaartocht van ongeveer 2 uur waarna we in het basiskamp aankomen .

 

De volgende dag ontbijten wij in de korjaal, of in de Grankreek. Vanuit Grankreek begint de wandeling naar de onlangs ontdekte Minavallen. Het is een pittige 2 tot 4 uur durende hike door prachtig ongerept regenwoud. De bruisende waterval spoelt alle inspanning moeiteloos van ons af. Ook in de natuurlijke jacuzzi halverwege de helling kunt u rustig bijkomen van de hike. Hierna lopen we terug naar de Grankreek waar de boot ons opwacht om naar het basiskamp te varen.

 

De 3e dag staat in het teken van relaxen. We bezoeken Loka Loka waar we kennis maken met het dagelijks leven van de Paramaccaners, gaan afkoelen en lunchen bij de Ampoma vallen en lekker ontspannen in de hangmat.

 

Op de laatste dag vertrekken wij na het ontbijt per korjaal richting Langetabbetje vanwaar we de reis weer over de weg vervolgen naar Paramaribo.