Boven Suriname tour

 Prijs info

  •  565,- per persoon
  • Deze 6-daagse is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Ontdek de schitterende natuur, de kracht van de stroomversnellingen (sula’s), de bijzondere cultuur aan de Gran Rio en de Boven-Suriname rivier. Maak kennis met de Marrons (afstammelingen van de slaven). Boven-Suriname is het gebied dat bekend staat om haar eeuwenlang bewaard gebleven Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven, hebben hier een bestaan opgebouwd. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden.

U overnacht bij: Kosindo River Lodge, Jungle Resort Pingpe en Jungle Hotel Botopassie.


U vertrekt vanaf vliegveld Zorg & Hoop en vliegt in ongeveer 1 uur naar het Kajana, waar u midden in het Surinaamse regenwoud land. Na uw ontvangst op Kajana is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het oord. Na het diner zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur en taal en de omgeving
 
De volgende morgen na het ontbijt stapt u in de korjaal om naar de Okkoberg te varen, die u vervolgens gaat bewandelen. U keert op het eind van de dag terug naar Kosindo.
 
De 3e dagt vaart u met een korjaal naar de schitterende Tapawatra Sula. Onderweg stopt u bij Gran
Dam. Dit is een grote stroomversnelling, waar u van boot wisselt. U gaat daar zwemmen en genieten van een natuurlijk massage bad. Verder varend, maakt u onderweg een dorpswandeling in een van de omliggende dorpen. Hierna vaart u door naar Jungle Resort Pingpe, waar u uw intrek neemt in een lodge.

 

De volgende morgen onderneemt u met een gids een junglewandeling door het ongerepte bos en langs de kostgrondjes (akkers) van de locale bewoners. Daarbij ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen.

Terug in Pingpe maakt u nog een dorpswandeling. 's Avonds varen we nog met de korjaal de rivier op en genieten  we van de nachtelijke stilte.

 

Dag 5 vaart u per korjaal (taxiboot) van Jungle Resort Pingpe naar Jungle Hotel Botopassie. Na een korte boswandeling bezoekt u het museum Pikin Slee waar u kennis maakt met lokale kunst gemaakt door mannen uit de omgeving. In de namiddag kunt u in de middag genieten van de schitterende omgeving en de rust op het resort. In de avond kan er een film getoond worden, die u meer inzicht geeft in de Marroncultuur.

 

De 6e en laatste dag vaart u per korjaal naar Atjoni. Vanwaar u met de bus teruggebracht wordt naar Paramaribo.