Bakaaboto Nature Resort

Prijs info

  •  195,- per persoon voor de 3-daagse tour
  • € 235,- voor de 4-daagse tour
  • Deze meerdaagse tour is geheel verzorgd
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 4 personen)

Beschrijving

Deze tour voert ons naar het rustige Baakaboto Nature Resort. Het resort ligt aan de rand van het Stuwmeer, vlak boven Atjonie en bevindt zich in het Boven-Suriname gebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd. Tijdens het verblijf brengt u een bezoek aan de Marron dorpen in de omgeving waar er nog varianten van de Afrikaanse gewoonten en gebruiken bewaard zijn gebleven.

  

De naam is ontleend aan de stroomversnelling (soela) die pal voor het resort ligt. In die soela is het heerlijk ontspannen en zeker bij een lage waterstand werkt de soela als een natuurlijke jacuzzi.

Vanaf Baakaboto maakt u een korjaaltocht naar de Apeesina waterval. Vandaar maakt u, als u wilt, een wandeling door de jungle, terug naar het resort.

En natuurlijk maken we een vaartocht op het Stuwmeer en zult u zich verwonderen over de uit het water omhoog rijzende dode boomstammen.

 

Het is mogelijk om op de heen- of terugweg de Brownsberg aan te doen. De meerprijs van een bezoek aan Brownsberg is € 20,- per persoon.

  

Bakaaboto is de perfecte plaats om met grote groepen bijeen te komen. Goed bereikbaar en met passende voorzieningen voor zowel ééndaagse als meerdaagse verblijven.