ColaKreek - recreatieoord + Arts & Crafts

Prijs info

  •  70,- per persoon
  • Deze dagtour is geheel verzorgd, inclusief lunch, drank (non-alcoholisch), snacks en fruit
  • Dagelijks vertrekkend (vanaf 2 personen)

Beschrijving

Colakreek is een badplaats voor jong en oud, gelegen te midden van het mooie savannelandschap. Vlakbij vliegveld Zanderij. Cola Kreek, vernoemd naar de wereldbekende drank, Coca Cola, vanwege de donkere kleur van het kreekwater,  biedt ontspannen zwemmen in cola-bruin gekleurd, verfrissend water, dat naar zeggen een heilzame werking heeft. De donkere kleur van het water ontstaat door de sappen van de bladeren van de bomen die door het water worden opgenomen.

 

Colakreek is het oudste recreatie oord van Suriname en is zeer populair bij de Surinamers en wordt in de vakantieperioden en weekenden veel bezocht. Vooral buiten deze perioden is Colakreek het oord om in alle rust te genieten van de prachtige natuur en verkwikkende kreek.

 

U vertrekt om 09.00 uur vanuit Paramaribo richting Colakreek. Onderweg naar het recreatiepark brengen we een bezoek aan Marron houtsnijwerkplaats waar u traditioneel houtsnijwerk kunt bewonderen (en kopen, als u wilt). En we bezoeken een Indiaanse pottenbakkerij, waar u ook, als u wilt, originele souvenirs kopen. 

De tour wordt vervolgd naar het natuurbadplaats Colakreek. De bladeren die in het water vallen geven de kreek een donkere kleur die lijkt op die van de Coca Cola-drank, vandaar de naam Colakreek. In de middag, tU zult hier een prima lunch nuttigen en natuurlijk gaat zwemmen in de verkwikkende kreek, maakt u prachtige wandelingen in de prachtige omgeving of ligt u gewoon relaxed in een hangmat. In de namiddag keert u terug naar Paramaribo. 

 

Vergeet niet een badhanddoek en zwemkleding mee te nemen!

 

Colakreek biedt ook de mogelijkheid om te overnachten. Gewoon voor één of meerdere nachten, maar bijvoorbeeld ook als u de volgende dag op het vliegveld Zanderij moet zijnInformeer naar de mogelijkheden.