suritours
   
   
     
     
     
 

 
  RIVIEREN TOUR  
Back-to-Basic
              Jungle tour

   Altijd actueel!

5 daagse, geheel verzorgd

 


   € 410,- p.p.
 
  
  

 

 

 

Jungle Resort Pingpe is een klein-schalig resort, dat gelegen is aan de Boven-Suriname rivier. U bent direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners dat zich voor een belangrijk deel aan de rivier afspeelt.

In deze omgeving hebben de bewoners hun authentieke leefwijze goed weten te behouden. U zult daarom het authentieke binnenland van Suriname zien en beleven.

In de vijfdaagse Back-to-Basic tour trekt u 2 dagen diep de jungle in. In ca. 4 uur loopt u naar een grote kreek. Bij de kreek bevindt zich een provisorisch gebouwd kamp, waar u heerlij kunt relaxen. U overnacht daar in een hangmat met klamboe.

Na de eerste dag reizen via de zuidelijke jungle weg naar de havenplaats Atjonie, pal onder het stuwmeer, is het heerlijk reaxen in het resort. Na het diner zal de gids u vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland en over de omgeving.

De volgende dag, na het ontbijt, begint uw Back-to-Basic experience. U gaat samen met de gids diep het ongerepte oerwoud in. Na een wandeling van 4 á 5 uren komt u aan bij een grote kreek waar een eenvoudig kamp, kamp Anjoemara, is opgezet. In de kreek kunt u heerlijk zwemmen en baden, vissen. Of gewoon relaxen in uw hangmat.

De derde dag vertrekt u, na het ontbijt en het afbouwen van hen kampt terig naar het resort.
Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. (Bij 4 personen en meer).

De vierde dag vaart u vroeg in de ochtend per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool. Later op de dag brengt u, per korjaal, nog een bezoek aan het dorp Asindohopo; het dorp van de Granman.
Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg brengen we nog een bezoekj aan het gezondheidscentrum van Djumu.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal en gaat u kaaimannen spotten.

De vijfde en al weer laatste dag, maakt u zich na het ontbijt klaar voor vertrek. In de loop van de middag bent u dan terug in Paramaribo.

LET OP: Deze tour is er ook als 6 daagse Back-to-Basic . En ook als 3 daagse of als
4 daagse: in principe overnacht u dan niet in de jungle. Informeer naar de mogelijkheden.
Als u wilt kunt u heen en/of terug met een binnenlandse vlucht naar/vanaf het resort!

Download hier onze INTO-SURINAME app. Met alles over vakantie & verblijf in Suriname.

 

Suri Tours
DSTN Visit Paramaribo Facebook Like